Vliv světových válek na sportovní dění ve světě - Kadeřábek, Vít (2007)
Má práce se zabývá vývojem sporu od svého počátku až do dnešní doby, především pak vlivem světových válek na sport ve světě. Dále pak popisuje vznik nejvýznamnějších sport. federací a unií, připomíná nejhrůznější akty proti sportu a celému světu, mírotvorný vliv sportu.