Vztah morfologie spermií k jejich oplozovací schopnosti při IVF - Hrabcová, Lenka, 1983-; Trávník, Pavel, 1947-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta (2007)
ANOTACE Metody asistované reprodukce umožňují mnoha párům, u kterých byla diagnostikována neplodnost, mít vlastního potomka. Nicméně i zde se vyskytují překážky, které snižují šance na úspěšné oplození in vitro nebo vedou k jeho selhání. Jedním z těchto aspektů je i morfologie spermatické buňky. Vlivem morfologie spermie a možnostmi jakými ovlivňuje průběh oplození a zvláště následný vývoj embrya se zabývá tato diplomová práce.
ANNOTATION The methods of assisted reproduction allow many couples affected by infertility to have their own child. Nonetheless, even there are problems, which either reduce the prospect of successful insemination in vitro or lead to its complete failure. One of these unfavourable aspects is the morphology of sperm cell. The possibilities of sperm morphology to influence the process of insemination and, especially, the subsequent development of embryo is the subject matter of this thesis.
Vedoucí práce: Pavel Trávník
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2007
Keywords: asistovaná reprodukce; spermie; assisted reproduction; sperms; diplomové práce; master's theses