Prognostický význam chromozomových abnormalit u neuroblastomu stanovený metodami komparativní genomové hybridizace - Štefančíková, Lenka (2007)
Cytogenetické aberace jsou významným diagnostickým i prognostickým ukazatelem u různých tumorů. Cílem této diplomové práce bylo detekovat a analyzovat výskyt chromozomových abnormalit u 56 pacientů KDO FN Brno, kteří onemocněli neuroblastomem. K odhalení těchto změn byla použita komparativní genomová hybridizace (CGH), jejíž výsledky byly srovnány s modifikací s vyšším rozlišením (HR-CGH), která odhalila více změn v počtu kopií DNA. Dále bylo provedeno sledování výskytu prognosticky významných chromozomových aberací v klinických skupinách a zkoumán vliv jednotlivých klinicko-patologických a cytogenetických znaků na celkové a bezpříznakové přežívání pacientů v tomto souboru.