Expresní profilování CD34+ progenitorových buněk z periferní krve pacientů s lymfomem během ex vivo diferenciace - Tesařová, Lenka (2007)
CD34+ buňky z periferní krve jsou využívány k autologní transplantaci u pacientů s non-Hodgkinským lymfomem. Problémem tohoto způsobu léčby jsou relapsy onemocnění způsobené onkogenním potenciálem CD34+ buněk autologního štěpu. Cílem diplomové práce je srovnat expresní status CD34+ buněk pacienta s lymfomem s profilem genové exprese CD34+ buněk od zdravého dárce během ex vivo navozené granulocytární diferenciace těchto buněk. Na základě zjištěných skutečností je zhodnoceno profilování genové exprese během ex vivo granulocytární diferenciace jako možný nástroj pro stanovení kvality CD34+ buněk určených pro autologní transplantaci.