Public relations v knihovnách Královéhradeckého kraje - Jirků, Lucie (2007)
Diplomová práce "Public relations v knihovnách Královéhradeckého kraje" pojednává o uplatňování jednotlivých metod public relations ve veřejných knihovnách Královéhradeckého kraje. V úvodu práce jsou definovány základní pojmy public relations v obecné rovině. Další část práce se zabývá různými možnostmi aplikace metod public relations ve veřejných knihovnách, stále však v obecnější teoretické rovině. Třetí část práce potom konkrétně popisuje situaci ve veřejných knihovnách Královéhradeckého kraje (se zaměřením na městské knihovny) a zabývá se konkrétním využitím jednotlivých metod public relations v těchto knihovnách. V této souvislosti jsou vyhodnoceny výsledky průzkumu plnění public relations v městských knihovnách Královéhradeckého kraje, který byl autorkou pro potřeby této práce proveden. I přesto, že v knihovnách převažuje plnění externích metod public relations, je zde popsána také situace v oblasti plnění interních public relations. Podstatná část práce je pak věnována uplatňová.