Informovanost studentek středních škol o prevenci nádorového onemocnění děložního čípku - Králová, Lucie (2007)
Bakalářská práce zkoumá míru informovanosti studentek středních škol v Klatovech o rizikových faktorech a prevenci nádorového onemocnění děložního čípku. Práce se skládá z části teoretické a praktické. V teoretické části je charakterizována problematika rakoviny děložního čípku a její prevence. Praktická část zpracovává údaje zjištěné ze 120 dotazníků rozdaných na třech středních školách v Klatovech. Všechny získané informace jsou statisticky zpracované a zanesené do tabulek a grafů. Ve své práci jsem zjistila, že studentky nemají dostatek informací o rakovině děložního čípku, rizikových faktorech a prevenci tohoto onemocnění a nemají ve škole předměty, které by se věnovaly této problematice.