Porod do vody z pohledu porodních asistentek - Brandýsová, Petra (2007)
Ve své práci se zabývám porody do vody z perspektivy porodních asistentek. Práci jsem rozdělila na dvě hlavní části: teoretickou a praktickou. Teoretickou část jsem zahájila obecnými informacemi o těhotenství a porodu, dále se věnuji rozvoji a typům alternativ v porodnictví. Na závěr je podrobně rozebrána problematika porodu do vody. Praktickou část jsem vypracovala na základě analýzy dotazníků. Dotazník obsahoval 22 otázek. Dotazník vyplnilo 47 porodních asistentek ze čtyř porodnic. Výsledky jsou zpracovány do tabulek a grafů a poskytují informace o porodech do vody, které vykazují zkušenosti porodních asistentek.