Indikované a kontraindikované cviky ve druhém a třetím trimestru těhotenství - Nováková, Věra (2007)
Práce s názvem „Indikované a kontraindikované cviky ve II. a III. trimestru těhotenství“, obsahuje stručnou charakteristiku změn během celého těhotenství. Dále obsahuje nejznámější cviky, které mohou zabránit změnám, které těhotenství provází. Výzkum, který byl prováděn ve FN Brno, byl určen pro ženy v šestinedělí a zjišťuje nejen informovanost žen o cvičení v těhotenství, ale také výskyt žen, které cvičí kontraindikované cviky a souvislost tohoto cvičení s výskytem některých těhotenských komplikací.