Význam vitaminů ve výživě - Zlínský, Jakub (2007)
Tato práce pojednává o významu vitaminů ve výživě. Po obecném úvodu je prezentován přehled 13 nejčastěji uváděných vitaminů a jejich charakteristika. Dále je zde uvedena individuální potřeba vitamínů pro různé skupiny lidí a rizika spojená s nedostatečným nebo nadměrným příjmem jednotlivých vitaminů. Práce je zakončena celkovým shrnutím významu vitaminů pro lidský organizmus.