Úloha onkoproteinu v-Myb v řízení programované buněčné smrti a diferenciace - Knopfová, Lucia (2007)
Proteiny Myb se podílejí na regulaci proliferace, diferenciace a apoptózy hematopoetických a jiných buněk. Cílem této práce bylo určit funkci onkoproteinu v-Myb v řízení diferenciace a apoptózy lidských leukemických buněk U937. Z výsledků vyplývá, že onkoprotein v-Myb zabraňuje terminální monocytové/makrofágové diferenciaci, ovlivňuje procesy doprovázející granulocytární diferenciaci a podporuje přežití buněk U937 v přítomnosti induktorů apoptózy.