Aplikace cesiového magnetometru Navmag SM-5 na vybraných archeologických lokalitách Moravy - Šešulka, Vojtěch, 1983- (2007)
Práce přináší výsledky a interpretaci prvních měření s novou aparaturou Cs - magnetometru Navmag SM - 5 (Scintrex, Kanada) z vybraných archeologických lokalit Moravy. Obsažen je stručný přehled základních metod geofyzikálního průzkumu, se zvláštním zaměřením na magnetiku. Rozebrána je dále metodika terénních magnetometrických prací.