Rozpočtové pravomoci Evropského parlamentu ve srovnání s pravomocemi parlamentů národních - Figlár, Karel; Krutílek, Ondřej, 1981-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2007)
Práce se zabývá srovnáním rozpočtových pravomocí Evropského parlamentu s rozpočtovými pravomocemi národních parlamentů Belgie, Francie, Itálie, Lucemburska, Německa a Nizozemska. Snaží se potrvrdit či vyvrátit hypotézu, že rozpočtové pravomoci Evropského parlamentu postupně nabývají pravomocí parlamentů národních.
The thesis compares budgeting powers of the European parliament with budgeting powers of national parliaments of Belgium, France, Italy, Luxembourg, Germany and the Netherlands. It endeavours to confirm or falsify the hypothesis, that budgeting powers of European parliament gradually reach the budgeting powers of national parliaments.
Vedoucí práce: Ondřej Krutílek.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2007.
Keywords: Evropský parlament; parlament; rozpočtová politika; budgetary policy; parliament; země Evropské unie; European Union countries; bakalářské práce