Rozpočtové pravomoci Evropského parlamentu ve srovnání s pravomocemi parlamentů národních - Figlár, Karel (2007)
Práce se zabývá srovnáním rozpočtových pravomocí Evropského parlamentu s rozpočtovými pravomocemi národních parlamentů Belgie, Francie, Itálie, Lucemburska, Německa a Nizozemska. Snaží se potrvrdit či vyvrátit hypotézu, že rozpočtové pravomoci Evropského parlamentu postupně nabývají pravomocí parlamentů národních.