Informace a dezinformace z hlediska jejich dopadu na společnost - Zadražilová, Iva, 1972- (2007)
Bakalářská práce „Informace a dezinformace z hlediska jejich dopadu na společnost“ se zabývá formou působení informací a hlavně dezinformací na naší společnost a život každého z nás. V práci jsou vysvětleny základní pojmy související s tímto tématem. Je přiblížena role informací v dnešním světě. Kromě dezinformací jsou zmíněny i další formy klamání jako jsou fámy a propaganda. Je zde také popsáno, jak vhodně použité klamavé informace mohly zasáhnout a zasáhly do dějin moderní civilizace. Na konkrétních případech vybraných z historie je ukázáno, že dezinformace měly na fungování naší společnosti často zásadní vliv. Závěr práce je věnován možnostem obrany proti klamání a dezinformacím.