"Regina sanctorum omnium" malířská výzdoba poutního chrámu Jména Panny Marie ve Křtinách - Filipiová, Kateřina, 1982- (2007)
Diplomová práce věnovaná poutnímu chrámu ve Křtinách se soustředí na popis a ikonografický rozbor uměleckého vybavení chrámu. Po krátkém historickém úvodu popisujícím vztah tohoto poutního místa k jeho zakladatelskému klášteru v Zábrdovicích se soustředí na osvětlení fenoménu poutnictví. Dále se zmiňuje o poutním provozu ve Křtinách. Část práce se věnuje také stavbě nového chrámu v 18. století a vlivu funkce poutního chrámu na jeho podobu a podobu uměleckého vybavení. V následujících kapitolách se podrobněji rozebírá ikonografický koncept freskové výzdoby a závěsných obrazů na bočních oltářích, které se v chrámu nacházejí.