Íránská jaderná volba a její důsledky na mezinárodní vztahy - Šimara, Filip (2007)
Íránský vojenský jaderný výzkum usilující o získání jaderné zbraně je již řadu let důležitým tématem mezinárodních vztahů, kdy možnost zrodu nového nukleárního hráče na strategickém poli může výrazně ovlivnit nejen regionální, ale i globální bezpečnostní stabilitu. Bakalářská práce si na základě analýzy íránského jaderného programu, doručovacích prostředků schopných nést jadernou zbraň a vývoje vztahů Íránu se zainteresovanými státy a mezinárodními organizacemi klade za cíl posoudit možný dopad íránských ambicí v nukleární sféře na mezinárodní vztahy.