Gruzínsko-abchazský konflikt (minulost, současnost, budoucnost) - Darchiashvili, Vakhtang (2007)
Bakalářská práce mapuje dějiny a důvody konfliktu. Zároveň pojednává o jeho vývoj a vlivu vnitřních a vnějších sil na jeho výsledky. Autor se také snaží analyzovat dopad tohoto konfliktu na gruzínskou vnitřní a zahraniční politiku a na mezinárodní vztahy.