Světová obchodní organizace a ochrana životního prostředí - Bořutová, Pavlína (2007)
Práce je zaměřena na analýzu postoje Světové obchodní organizace k problematice ochrany životního prostředí. Zkoumána jsou především jednotlivá opatření environmentální politiky s obchodními implikacemi, jejich reflexe v rámci pravidel upravujících mezinárodní obchod a vztah WTO k mnohostranným environmentálním úmluvám.