Cesta Gruzie do NATO - Shevchuk, Zinaida, 1985- (2007)
Cílem teto práce je poukázat na postupný vývoj vzájemných vztahů od získání samostatnosti Gruzii a krok za krokem popsat jednotlivé fáze, které dovedly až do současnosti, když úroveň vzájemných vztahů mezi Gruzií a NATO je na stupni Intensivního dialogu (ID), což představuje přechodnou etapu před MAP, která je považována za záruku členství.