Politika nešíření jaderných zbraní administrativy George W. Bushe případ Íránu a Severní Koreje - Duřpektová, Eva, 1985- (2007)
Bakalářská práce se zabývá americkou politikou nešíření jaderných zbraní během prezidentství George W. Bushe. V první části je zkoumán vývoj této politiky, její formulace v oficiálních dokumentech Bushovy administrativy a specifické prostředky její implementace. Druhá část se zabývá přístupem americké administrativy k jadernému vývoji v Íránu, je analyzována použitá strategie a zhodnocen její úspěch. Ve třetí části je pak stejnému zkoumání podrobena americká politika nešíření jaderných zbraní vůči Severní Koreji.