Politický systém Austrálie a modely politického systému - Vytásek, Tomáš (2007)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na politický systém Austrálie a modely politického systému. V teoretické části pracuje se dvěma modely, většinovým (westminsterským) a konsensuálním. Práce stručně popisuje jejich charakteristické rysy a na jejich základě vymezuje kritéria pro analýzu politického systému. Ta jsou rozdělena do dvou dimenzí (rovin), exekutivně-stranické a federálně-unitární. Hlavní částí je analýza politického systému Austrálie, charakteristika systému je zkoumána na federální úrovni. Struktura práce je založena na výše zmíněných kritériích. Závěr práce je pokusem o klasifikaci australského politického systému podle kritérií a zařazení k jednomu z obou modelů.