Problematika drogové kriminality páchané menšinovými etniky na území ČR - Hammer, Michal (2007)
V této bakalářské práci je vymezen problém drogové trestné činnosti vietnamské a rómské menšiny v ČR po roce 1989. Vymezení drogové problematiky v rámci organizovaného zločinu těchto etnických menšin v ČR se zaměřením na jejich etablování v ČR, postupná profilace v oblasti organizované drogové kriminality, a dále možnosti odhalování drogové trestné činnosti v rámci ČR.