Sportovní židovské kluby v novodobých dějinách - Špunar, Jiří (2007)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem sportovních židovských klubů v novodobých dějinách, jejich vývojem, úskalími, která je od prvopočátku provázela. Důraz je kladen na II. světové zimní hry, kde se naší reprezentaci podařilo dosáhnout historického úspěchu. V práci jsou zahrnuty i faktory, které na Židy působily. Závěr obsahuje krátké shrnutí.