Syndrom suchého oka u nemocných s glaukomem otevřeného úhlu - Jiráčková, Štěpánka (2007)
Tato práce shrnuje problematiku syndromu suchého oka, jeho etiologii, symptomatologii a terapii. Dále popisuje glaukom, jednak z celkového hlediska a zejména se zaměřením na primární glaukom otevřeného úhlu. Cílem práce je zjišťování výskytu syndromu suchého oka u pacientů trpících glaukomem otevřeného úhlu. Zejména je sledován vliv farmakoterapie glaukomu na výskyt syndromu suchého oka.