Vliv energetického příjmu a energetického výdeje na procento tělesného tuku - Cífková, Soňa (2007)
V diplomové práci zkoumám vliv energetického příjmu z potravy a energetického výdeje pohybovou aktivitou na množství (procento) tělesného tuku. Zajímalo mne zejména, zda na množství tuku v těle má větší vliv pohybová aktivita nebo energetický příjem, hodnotila jsem antropometrické parametry a záznamy energetického příjmu a pohybové aktivity u dospělých ve skupině experimentální (obézní) a kontrolní(s normální váhou). Teoretická část popisuje energetickou bilanci, složky energetického příjmu a energetického výdeje, tukovou tkáň v organismu, pohybovou aktivitu, další redukční režimy včetně farmakoterapie obezity. Praktická část ověřuje stanovené hypotézy a cíle práce, srovnává antropometrické parametry a záznamy jídelníčku a pohybové aktivity mezi experimentální a kontrolní skupinou.