Porovnání výsledků subjektivní a objektivní refrakce - Malinová, Regina (2007)
V této práci se zabývám nejen refrakčními vadami oka, ale především možnostmi jejich objektivního a subjektivního určování. Praktická část mé diplomové práce je zaměřena na porovnání výsledků zjištěné refrakce pomocí autorefraktometru, jakožto zástupce objektivních metod, a měření refrakce za pomoci optotypu a nezbytné sady zkušebních čoček patřících do skupiny metod subjektivních.