Využití úpolů v osnovách TV pro základní a střední školy - Kučera, Pavel (2007)
Kučera, Pavel. Využití úpolů v osnovách TV pro základní a střední školy. Brno: MU FSpS, 2007. 47s. V této práci jsme se zabývali popisem koncepce tělesné výchovy na základních školách a využitím úpolů v osnovách Základní školy Horácké náměstí v Brně s možným návrhem na zkvalitnění výuky základních úpolů především na prvním stupni ZŠ. Zjišťujeme také, do jaké míry ovlivňuje zvládnutí průpravných úpolů v mladším školním věku schopnost naučit se a zvládnout nové pohybové vzorce ve věku, který již není senzitivním obdobím pro rozvoj koordinačních schopností.