Postavení institutu krajní nouze v systému okolností vylučujících protiprávnost v čs. trestním právu - Ondrová, Lenka (2007)
Práce se zabývá institutem krajní nouze. Popisuje za jakých podmínek lze chování považovat za jednání v krajní nouzi. Dále komparuje krajní nouzi s nutnou obranou a oprávněným použitím zbraně a nalezneme zde i komparaci české úpravy krajní nouze s německou.