Trestněprávní úprava počítačové kriminality - Hájek, Jiří (2007)
Předmětná práce se zabývá tématem počítačové kriminality, která je v dnešní době více než aktuální. Popisuje vznik dané kriminality, tj. její počátky s nástupem počítačů a informačních technologií až po současnost. Snaží se definovat, resp. popsat pojem „počítačová kriminalita“ tak, aby bylo možné si učinit obrázek o tom, čím ve skutečnosti je. Je nutné tuto problematiku chápat ze širšího úhlu pohledu, tj. vědět, že souvislost mají i takové pojmy jako software, hardware, internet, hacker, phishing, atd.