Nájem pozemků - Fajkusová, Eva (2007)
Záměrem této práce je analýza současné právní úpravy institutu nájmu pozemků v našem právním řádu. Vlastní obsah práce vymezuje historické kořeny nájmu pozemků, vývoj vlastnického práva k pozemkům, počátky nájmu a historický vývoj nájemního práva , dále vymezuje základní pojmy, a to institut nájem a institut pozemek.