Základní postupy neodkladné resuscitace - Guidelines 2005 - Zuchová, Barbora, 1981- (2007)
Zuchová, Barbora: Základní postupy neodkladné resuscitace - Guidelines 2005 (pro předmět První pomoc), bakalářská práce. Brno: FSpS, 2007. 46 s. + DVD. Tato bakalářská práce zpracovává problematiku výuky kardiopulmonální resuscitace podle nových doporučení Evropské rady pro resuscitaci Guidelines 2005. Jsou zde popsány základní principy a pravidla provádění kardiopulmonální resuscitace u dospělých, dětí a novorozenců. Součástí bakalářské práce je výukové video ve formě DVD disku. Tento výukový materiál by měl přispět ke zkvalitnění výuky první pomoci a vytvoření e-learningového programu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně.