Vztah prezidenta a vlády v Litvě - Fišer, Jan (2007)
Tato práce se zabývá vztahem prezidenta a vlády v Litvě. Litva se dá zařadit mezi země s poloprezidentským režimem. Prezident má poměrně silné postavení s ne zcela jasně definovanými pravomocemi zejména v oblasti zahraniční politiky, proto mnnohdy vznikají spory a napětí mezi prezidentem a vládou.