Vliv výstroje vrtu na vzorkování podzemní vody - Holý, Ondřej (2007)
V souvislosti s detailním studiem rozsahu kontaminace podzemních vod se objevuje otázka vhodnosti použité výstroje hydrogeologických vrtů, které jsou využívány pro odběry vzorků podzemních vod. Tyto faktory jsou spojeny právě s konstrukcí a výstrojí vrtů. Diplomová práce odráží snahu o získání reprezentativních vzorků podzemních vod s ohledem na možnosti stanovení vertikální disperzivity kontaminačních mraků.