Kontaminace podzemních vod chlorovanými uhlovodíky na lokalitě DKV Břeclav - Bartoň, Jan (2007)
Práce se zabývá posouzením kontaminace chlorovanými uhlovodíky na lokalitě DKV Břeclav. Je v ní posuzována její migrace a riziko s ní spojené. Je prokázáno, že kontaminace se dostala již za areál DKV do areálu firmy Gumotex. Primárními kontaminanty jsou zde perchloretylén a trichloretylén, které se zde, spolu se svými produkty, vyskytují jako stará ekologická zátěž. Kontaminace je soustředěna především v podzemní vodě. Zabývám se zde také procesy přirozené atenuace (zejména redukční dechlorace), posouzením zdravotních rizik a návrhem vhodných nápravných opatření.