El pasado y el presente del español en Filipinas - Filipová, Markéta; Stehlík, Petr, 1971-; Masarykova univerzita. Ústav románských jazyků a literatur (2007)
Tato práce se věnuje problému španělštiny na Filipínách. V prvních kapitolách se pojednává o historii Filipín, lingvistické situaci, vývoji španělského jazyka. V sedmé kapitole se zabývá hispanismy v jazyce tagalo a vlastním výzkumem zaměřeným na přítomnost hispanismů v lexiku denní potřeby mluvčích jazyka tagalo
This thesis refers to the problem of spanish in Philippines. The first chapters treat of philippine history, linguistic situation and evolution of spanish. The chapter seven is about words of spanish origin in the tagalo language
Vedoucí práce: Petr Stehlík
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2007
Keywords: jazyk tagalog; španělština -- Filipíny; Spanish language; Tagalog language; diplomové práce; master's theses