Realizace knihovny Rašínovy vysoké školy s.r.o. - Šveňhová, Jarmila; Nejezchlebová, Jana, 1947-2021; Masarykova univerzita. Ústav české literatury a knihovnictví (2007)
Diplomová práce „Realizace knihovny Rašínovy vysoké školy s.r.o.“ pojednává o postupu při realizaci vysokoškolské knihovny se zaměřením na konkrétní případ zachycení počátku existence knihovny soukromé vysoké školy v Brně. Rozebírá jednotlivé zákony vztahující se k činnosti knihoven (obecně i knihoven vysokoškolských), dále pak popisuje jednotlivé kroky, které musí knihovna podniknout pro to, aby mohla zahájit svůj provoz a začít pracovat na svém dalším rozvoji spolu s ukázkou na konkrétním případu knihovny Rašínovy vysoké školy s.r.o.
Diploma thesis „Execution of Rašín College Ltd. library“ deals with process at execution of college library with focus on concrete case of interception of life history of nonprovided college in Brno. It analyses particular laws relating to library activities (libraries in general as well as academical libraries). And also describes single steps which the library has to take, so it can start its activities and begin to work on further progress. The part of this work is also display of concrete case of Rašín College library.
Vedoucí práce: Jana Nejezchlebová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2007
Keywords: Rašínova vysoká škola; vysokoškolské knihovny -- Česko; zakládání knihoven; college libraries -- Czechia; foundation of libraries; Brno (Česko); Brno (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses