Realizace knihovny Rašínovy vysoké školy s.r.o. - Šveňhová, Jarmila (2007)
Diplomová práce „Realizace knihovny Rašínovy vysoké školy s.r.o.“ pojednává o postupu při realizaci vysokoškolské knihovny se zaměřením na konkrétní případ zachycení počátku existence knihovny soukromé vysoké školy v Brně. Rozebírá jednotlivé zákony vztahující se k činnosti knihoven (obecně i knihoven vysokoškolských), dále pak popisuje jednotlivé kroky, které musí knihovna podniknout pro to, aby mohla zahájit svůj provoz a začít pracovat na svém dalším rozvoji spolu s ukázkou na konkrétním případu knihovny Rašínovy vysoké školy s.r.o.