Volební strategie Strany zelených ve volbách do Poslanecké sněmovny v letech 2002 a 2006 - Kneblová, Eva; Kopeček, Lubomír, 1975-; Masarykova univerzita. Katedra politologie (2007)
Magisterská práce se věnuje volebním strategiím Strany zelených ve volbách do Poslanecké sněmovny v letech 2002 a 2006. Za použití politologických konceptů i teorií z oblasti marketingu je v ní zhodnocena pozice Strany zelených na volebním trhu před volbami v obou letech v komparaci s politickou nabídkou ostatních politických stran. Dále se práce věnuje parciálním volebním strategiím. V závěru se také pokusí postihnout vývoj, ke kterému u Strany zelených v tvorbě kampaní mezi obojími volbami došlo.
The paper deals with the electoral strategies of the Czech Green Party at the elections to the Czech Chamber of Deputies in 2002 and 2006. By using the concepts from political science and also from the field of marketing, the position of the Czech Green Party in comparison with the political offer of other parties before the both elections is summed up in the paper. Onward, the paper turns to the parcial electoral strategies. In conclusion, it tries to cover the evolution of the creation of campaigns between both elections.
Vedoucí práce: Lubomír Kopeček.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2007.
Keywords: Strana zelených; politické strany; volební kampaň; election campaign; political parties; diplomové práce