Využití zážitkové pedagogiky při tréninku sociální komunikace - Bendová, Barbora (2007)
Bakalářská práce „Využití zážitkové pedagogiky při tréninku sociální komunikace“ se zaměřuje na potřebu rozvíjení komunikačních dovedností pracovníků knihoven. Podrobněji rozebírá samotný proces komunikace a formy komunikace, které jsou v prostředí knihoven nejvíce využívané. Jako vhodná metoda pro rozvoj komunikačních dovedností je zde vybrána zážitková pedagogika, jejíž princip je rozebrán v další části práce. Na příkladech je ukázáno, jak je možné využít zážitkových akcí pro rozvoj uvedených forem komunikace. Návrh uceleného programu dvoudenního zážitkového kurzu zaměřeného na rozvoj komunikačních dovedností je uveden v závěru práce