Surrealismus v současné české poezii - Tomšů, Hana, 1985- (2007)
Práce je zaměřena na brněnský autorský okruh A.I.V. a jeho specifické pojetí surrealistické tvorby v kontextu českého surrealismu. Text práce je rozdělen do dvou oddílů. V první části je nastíněn vývoj české surrealistické poezie od jejího počátku a také vývoj literárněteoretických názorů hlavních osobností českého surrealismu. Druhá část je věnována okruhu A.I.V., vymezuje osobité rysy tvorby této skupiny, a analyzuje jak kolektivní, tak i individuální tvorbu jeho členů.