Myšlenkové pozadí děl Václava Boštíka - Kotrba, Patrik (2007)
Práce má základy v 5-ti úvodech k vlastním výstavám malíře Václava Boštíka a dvou rozhovorech s ním provedených. Práce rozšiřuje kontext jeho slov o paralely například se sv. Aureliem Augustinem. Práce se zabývá základními pojmy v textech Václava Boštíka a jejich projevy jsou částečně ukázány v díle. Práce se též snaží poukázat na jevy, které dělají z umění něco odlišného od samotného řemesla.