Reklamní fotografie značky Škoda od 20. let 20. století do současnosti - Šmídová, Denisa (2007)
Práce podává přehled podob reklamy, zvláště reklamní fotografie, vytvářené značkou Škoda od jejích počátků do dneška, rozdělený dle relevantních historických období a v souvislosti se sociálním a ekonomickým vývojem české/československé společnosti a ve srovnání s reklamou, resp. reklamní fotografií jiných českých automobilek. Zabývá se rovněž souvislostí tohoto vývoje reklam značky Škoda s vývojem fotografie obecně a zabývá se jejími společnými rysy, příp. rozdíly, se soudobými trendy a postupy ve fotografii.