Malířská výzdoba farního kostela sv. Jana Křtitele v Bystrém u Poličky ze 40. a 50. let 18. století - Veselá, Marie (2007)
Tématem mé práce je malířská výzdoba kostela sv. Jana Křtitele v Bystrém u Poličky ze 40. a 50. let 18. století. Bystré vlatnil od roku 1718 Franz Rudolf hrabě von Hohenembs, zasloužil se vystavění bysterského kostela roku 1722. Autory obrazů v kostele jsou Josef Tadeáš Rotter, Johann Lucas Kracker a Johann Wenzel Bergl.