Americká rocková hudba druhé poloviny 80. let 20. století se zaměřením na kapelu Pixies - Rejhonová, Jana (2007)
Práce zahrnuje počátky a vývoj rockové hudby po linii vedoucí po linii k punkrockové hubdě. Druhá kapitola se zabývá samotnou kapelou Pixies, stručnými životopisy členů a nejdelší část je věnována rozborům vydaných alb kapely Pixies. Poslední kapitola se jen okrajově zabývá vlivem kapely Pixies na ostatní kapely.