Videoartová tvorba Radima Labudy v letech 2003 až 2006 - Menšíková, Veronika (2007)
Text pojednává o současném videoartu. Radim Labuda je mladý slovenský videoumělec, který v roce 2006 ukončil studium na AVU v Praze, kde i nadále žije. Analýza Labudovy videoartové tvorby je zaměřena na konceptuální přístup, formální metody, intermediální vlivy a aspekty videoinstalace. Explicitní zdroj jeho umění pohyblivých obrazů můžeme hledat v hudbě. Labuda používá hudební metody remixu a samplování a při postprodukčním zpracování upravuje video jako hudební skladbu. Často užívá uměleckou strategii apropriace a recyklování found footage.