Malířská a sochařská výzdoba kostela Archanděla Michaela v Borohrádku - Pistorová, Zuzana (2007)
Práce se zabývá malířskou a sochařskou výzdobou kostela archanděla Michaela v Borohrádku. V první části se věnuje malířské výzdobě, přičemž velká pozornost je věnována malířům vídeňské akademie Johannu Wenzelovi Berglovi a Franzi Xaveru Wagenschoenovi. Na poli sochařství se obrací k tvorbě následovníků M.B. Brauna ve východních Čechách a skupině děl tzv. Mistra chrudimského Zvěstování.