Náboženští blouznivci v díle Terézy Novákové - Kolářová, Zuzana (2007)
Tato bakalářská diplomová práce pojednává o tzv. „náboženských blouznivcích“ v díle Terézy Novákové (1853-1912), konkrétně v románech Jiří Šmatlán (1906), Děti čistého živého (1909) a Drašar (1914). Práce charakterizuje hlavní hrdiny, sleduje jejich vývoj a zjišťuje postoj vypravěče.