L'enfance et l'Histoire dans W ou le souvenir d'enfance de Georges Perec et dans Les Quatre Cents Coups de François Truffaut - Kykalová, Petra (2007)
Tato práce si klade za cíl nalézt průniky mezi dětstvím a Historií (zejména pak druhou světovou válkou) ve dvou typech umění - v románu Georgese Pereca a ve filmu Francoise Truffauta.