Taneční a pohybová průprava a její vliv na duševní zdraví dětí - Vykydalová, Šárka (2007)
Práce pojednává o vlivu pohybové a taneční výchovy na psychiku a formování osobnosti dítěte. Zmiňuje historii tance, pohybovou, hudební i taneční průpravu. Zaměřuje se hlavně na tanec a jeho působení na duševní zdraví. V závěru nastiňuje i taneční terapii, jako formu léčby či prevence psychicky nemocných pacientů tancem.