Problematika zónového bránění, historický vývoj a současné tendence ve vrcholovém fotbale - Vaníček, Petr (2007)
Petr Vaníček, Problematika zónového bránění, historický vývoj a součastné tendence ve vrcholovém fotbale, Bakalářská práce, Brno MU FSpS, 2007, 45 s. Téma této práce slouží k celkovému přehledu o zónové obraně a jejím uplatnění v dnešním fotbale. Jsou zde i názory několika trenérů na jejich zkušenosti se zónovou obranou.